Sprø melkefri havrekjeks

Har du lyst på noen smarte kjeks til hverdags, så prøv disse nydelige, laktosefri havrekjeksene. De egner seg selvfølgelig året rund, men trykker du dem ut med pepperkakeformer så skapes det julestemning med en gang. Havrekjeksene går unna som varmt hvetebrød hos oss, så jeg baker som regel dobbel porsjon hver gang.

Dette trenger du til melkefri havrekjeks:

  • 6 dl havregryn
  • 2 dl melk eller MYLK
  • 2 dl økologisk siktet spelt
  • 50 ml flytende Rapskokos
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ts bakepulver
  • evt. det du vil smake til med, se forslag

Slik gjør du

  1. Slå melk over havregrynene i en bakebolle/miksmaster, rør dem sammen og la gryn og melk svelle litt (ca.15 min). Sett så ovnen på 200gC og kle to bakeplater med bakepapir.
  2. Smelt smøret på middels temperatur og rør inn honningen. Bland så alle ingrediensene til en deig.
  3. Del deigen i to og kjevle hver del til 1/4 cm tykkelse. Stikk ut runde kjekt med en kakeform eller et glass. Er barna med, så er det også morsomt med kakefigurer.
  4. Prikk kjeksene med en gaffel og stek dem til de er gyllenbrune (ca 15 min).
  5. Havrekjeksene avkjøles på rist og oppbevares i lufttett boks.

Tips: Avkjølte havrekjeks kan også delvis dyppes i smeltet mørk sjokolade om du vil.