Fermentert norsk kimchi

Kimchi er fermenterte grønnsaker og er en genial måte å bruke restemat på. Kimchi smaker nydelig til kjøttretter og salater, og det er superenkelt å lage. Mange med forstoppelse, irritert tarm eller oppblåst mage sverger til fermentert mat og drikke for å berike bakteriesamfunnet sitt i tarmen.

Dette trenger du for å lage fermentert kimchi:

  • 1 kinakål (bruk bare de grønne bladene, fjern den hvite midtstilken)
  • 2 vårløk, i ringer
  • 4 grønnkålstilker, bruk bare de krusete bladene)
  • 4 gulrøtter, i tynne skiver
  • 4 cm revet ingefær
  • 4 ss tamari (naturlig langtidsgjæret soya)
  • 2 ss myse

Slik gjør du:

  1. Rens, skyll og kutt opp alle grønnsaker.
  2. Ha kinakålen i en bolle. Tilsett tamari og myse. Arbeid sammen kålen til den slipper væske.  land resten av ingrediensene med kålen.
  3. Ha kålblandingen på store norgesglass. Pass på at alle grønnsakene blir dekket av væske ved å legge på noe som presser kålen ned. Det skal være 2-3 cm fra kålen og opp til kanten på glasset, slik at det er plass til gjæring.
  4. La kimchien gjære i romtemperatur i 5-10 dager, legg et kjøkkenhåndkle over, men la stå uten lokk. Jo lengre den står, jo syrligere blir resultatet.
  5. Etter gjæring kan kimchien oppbevares i lukketglass i kjøleskapet.

TIPS! Neste gang du skal lage fermentert kimchi, kan du bruke lake fra den forrige kimchien i stedenfor myse i oppskriften.