Sunne havrekjeks med sjokoladetrekk – glutenfri og melkefri

Oppskrift på sunne havrekjeks fra Made By Berit Nordstrand
Lag deg sunne havrekjeks du kan nyte på tur, som nødproviant eller til tekoppen.

Lag deg sunne havrekjeks fri for melk og uten gluten. Denne enkle oppskriften på sprø havrekjeks med sjokoladetrekk fra Made by Berit Nordstrand, kan alle få til.

I oppskriften brukes produkter fra Made by Berit Nordstrand, blant dem Flytende Rapskokos, alternativt Smøremyk rapskokos. Begge produkter er melkefri, vegan og laget av raps og kokosolje. Alternativt kan du bruke annet kokosfett.

I sjokoladetrekket finner du Made by Berit Nordstrand mørk sjokolade med 80 % kakao samt quinoa, mandler og havsalt.

PRØV OGSÅ: Vegan sjokolademelk uten laktose

Enkel oppskrift

Oppskriften på disse nydelige og sprø havrekjeksene med sjokoladetrekk fra Made by Berit Nordstrand, er ypperlige når du får lyst på noe godt. Kjeksene passer alle, både små og store, og er supre å ha med på tur eller i matpakken.

Havrekjeksene kan også nytes til en kopp varm kaffe eller te. Det er en fin liten påskjønnelse eller en litt sunnere dessert i hverdagen.

I og med at de sunne havrekjeksene er uten gluten og melkefri, kan de også nytes av deg med matallergi eller matintoleranse mot gluten og laktose.

Ha gjerne med en kjeks som nødproviant i vesken, klar som et lite mellommåltid hvis sulten skulle melde seg i løpet av arbeidsdagen eller etter trening.

Dette trenger du for å lage sunne havrekjeks:

TIPS! Tilsett gjerne 30g hvetekim som bindemiddel dersom du tåler gluten. Merk at kjeksen da ikke er glutenfri.

Oppskriften på sunne havrekjeks fortsetter under bildet.

Oppskrift på sunne havrekjeks fra Made by Berit Nordstrand
Etter å ha rullet kjeksdeigen til små kuler, trykker du dem flate med en skje.

Så enkelt lager du havrekjeksene:

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Ha havregryn, hvetekim, mandelmel og havsalt i en bolle og rør sammen de tørre ingrediensene.
  • Ha Flytende Rapskokos, eller Smøremyk rapskokos, og lønnesirup i bollen og rør godt sammen til en deig.
  • Kle et stekebrett med bakepapir. Trill kuler av deig, sett dem på en stekeplate og trykk dem flate med en spiseskje (ca. 0,5cm tykkelse).
  • Havrekjeksene stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
  • Smelt sjokoladen i vannbad. Smør sjokolade på havrekjeksene og la sjokoladen stivne.

Du kan droppe sjokoladetrekket og heller servere kjeksene med nyrørte bær eller godt syltetøy på.