Berit Nordstrands melkefri knekkebrød med karve og havre

Å lage sprø, næringsrike og kjempegode knekkebrød er ikke vanskelig.

Om du ikke ønsker å bake selv, så prøv gjerne våre melkefri og vegan økologiske knekkebrød bakt på urkorn eller Knekkebrød med gulerot.

Knekkebrødene smaker nydelig med Smøremyk rapskokos – et melkefritt og vegan alternativ til smør.

For å lage Berit Nordstrands melkefri knekkebrød med karve og havre trenger du:

  • 4 dl sammalt rug, grov
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 ss karve, hel
  • 1 ts havsalt, strøken
  • 7-8 dl vann

 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150gC.
  2. Rør sammen alle ingrediensene. Ha i litt mer vann om røra blir for tykk, da er den enklere å smøre utover stekebrettet.
  3. Ha bakepapir på 2 stekeplater og fordel røra utover platene.
  4. Glatt røra ut med en slikkepott slik at du får en jevn tykkelse.
  5. Rut opp knekkebrødbiter med en pizzakniv.
  6. Sett brettene i ovnen samtidig på varmluft og stek i omkring 50 minutter.
  7. Har du ikke varmluftsovn, så bytter du om på brettene etter halv steketid. Stek i 60 minutter, og litt mer om de ikke er ferdige (+ 15-20 minutter). Du kan også tørke knekkebrødene på 50gC med åpen dør på ovnen
  8. La knekkebrødene stå i ovnen med ovnsdøren på gløtt til de er avkjølt.