Melkefri Yokos tzatziki dip

Laktosefri tzatziki
Denne varianten er laktosefri og vegan. Dipen smaker nydelig som dressing til det aller meste - også oppskjærte grønnsaker som gulerot, stangselleri m.fl.

Her er oppskriften på en fyldig melkefri yokos tzatziki dip som du lager i en fei. Dipen smaker nydelig til grillet kjøtt, fisk og ulike salater.

Tzatziki er en variant av tyrkisk cacık og er mye utbredt i østlige deler av Middelhavet, spesielt i Tyrkia og Hellas.

Dette trenger du for å lage laktosefri tzatziki med Yokos:

Slik lager du melkefri Yokos tzatziki dip:

  • Riv agurken på den groveste delen av rivjernet og tilsett 0,5 ts salt. Plasser blandingen i et dørslag og la den renne av seg i minst en time. Det beste resultatet får du om du lar den stå slik kaldt over natten
  • Bland Yokos, presset hvitløk, olivenolje, sitronsaft og 0.5 ts salt. Dekk til og la blandingen stå kald natten over
  • Bland Yokos-blandingen og agurk sammen og tilsett finhakket dill
  • Serveres kald med nystekt pitabrød eller friske, oppskjærte grønnsaker som gulerot, stangselleri, reddik o.l.