Ovnsbakt omelett med brokkoli, paprika og gressløk

Ingredienser

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 brokkoli
  • 1 pose gressløk (25g) (alternativt 1 gul løk, finhakket)
  • 8 egg
  • 8 ss H-melk/kremfløte (kan kuttes)
  • ½ ts havsalt og ½ ts kvernet sort pepper
  • 75 g revet hvitost, eks. revet Gouda
  • 3 ss Berit Flytende Rapskokos/ Smøremyk rapskokos til steking og smøring av formen

 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 gC
  2. Smør en ildfast form med Smøremyk Rapskokos. Her bruker jeg en rektangulær kakeform på 21 x 34 cm med høye kanter.
  3. Finhakk hvitløken og surr den et par minutter i en stekepanne med Smøremyk Rapskokos. Grovhakk paprika og brokkolibuketter og surr sammen med hvitløken i ytterligere et par minutter. Tilsett grovhakket gressløk.
  4. I mellomtiden pisker du sammen egg og melk i en bolle.
  5. Ha grønnsakene i den godt smurte formen. Strø osten over og hell eggerøren over til slutt. Sett formen i midten i stekeovnen og stek til omeletten omkring 40 minutter, til den stivner. Steketiden varierer litt avhengig av hvilken ildfast form du bruker.
  6. La omeletten hvile i noen minutter før du skjærer den opp i firkantede stykker med en pizzakniv. Server gjerne omelett på en ristet brødskive og litt grønn salat som kveldsmat eller en rask middag. De stykkene som blir igjen pakker du i lunsjbokser og oppbevarer dem i kjøleskapet som matpakker til neste dag. Send med en skive grovbrød med smør til.