Chiapudding med sjokolade

Laktosefri og glutenfri chiapudding med smak av sjokolade

Chiapudding med sjokolade

Min mann Arnfinn elsker smaken av sjokolade og vanilje. Da er det helt topp å kunne vekke ham med gaver og sang, rykende varm kaffe og et lite glass fyldig og smaksrik sjokochiapudding.

Om du vil lage chiapuddingen uten melk, så bruker du min Mylk med havre&mandel, kokosmelk eller andre laktosefri varianter.

Melkefri og glutenfri chiapudding

Dette trenger du til chiapudding med sjokolade:

  • 1,5 dl kakaopulver
  • 1,5 dl chiafrø
  • 1 dl lønnesirup (evt. kokosblomstsukker)
  • 5 dl væske (Mylk havre & mandel, H-melk, mandelmelk, lett kokosmelk osv.)
  • 1/2 ts havsalt

Slik lager du chiapudding med sjoklade

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør til kakaopulveret har løst seg opp. Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet natten over eller i minst i 5-6 timer. Rør av og til.

Chiapuddingen serveres sammen med litt Yokos vanilje og hakkede pistasjenøtter eller friske bær og litt hakket mørk sjokolade.