Prøv sprø Buffalo blomkålbuketter – en glutenfri og vegan grønnsaksrett
Barna vil elske denne kveldsmaten, snacken eller lunsjen. Prøv disse sprø og smaksrike ovnsbakte Buffalobukettene. Det er en super måte å få i barna og oss voksne mer grønnsaker på. Retten er 100% plantebasert og den også glutenfri om du velger glutenfrie knekkebrød til skorpen.
Tenk at grønnsaker kan smake så godt!
Dette trenger du for å lage sprø, glutenfri og vegan Buffalo blomkålbuketter:
- 1 middels stor blomkål
Skål 1:
- 1,5 dl lys glutenfri melblanding (eller annet lyst mel du kan tåle)
Skål 2:
- 4 ss malte linfrø (frøene kan males i kaffekvern)
- 3 dl varmt vann
Skål 3:
- 4 knekkebrød (f.eks. knekkebrødene Frøcrisp av Urkorn)
- 1 dl sesamfrø med skall
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprika
- ½ ts cayennepepper (evt. sort kvernet pepper)
- ½ ts havsalt
Barbequesaus:
- 1,5 dl ketchup (f.eks. denne fermenterte ketchup)
- 3-4 ss flytende Rapskokos
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprika
- ½ ts cayennepepper (smak til)
Slik gjør du for å lage sprø, glutenfri og vegan Buffalo blomkålbuketter:
- Forvarm stekeovnen til 200gC.
- Finn frem tre skåler.
- Ha glutenfritt mel i den første skålen. Kvern linfrø og rør dem ut i vann i skål to. Til skål tre tar du fire knekkebrød som du finknuser for eksempel i en foodprosessor, eller du legger dem i en plastpose du knyter igjen og ruller et kjevle over. Ønsker du skorpen glutenfri så bruk glutenfrie knekkebrød evt. glutenfri kavringstrø. Rør inn sesamfrø og krydder.
- Del blomkålen i fine buketter du legger i en skål vann. Rull en bukett ad gangen i skål 1, skål 2 og til sist skål 3. Legg bukettene på en stekeplate kledd med bakepapir. Stekes på midterste rille i stekeovnen i 20-25 minutter til skorpen er sprø.
- Rør sammen barbequesausen og server Buffalobukettene sammen med biter av stangselleri og barbequesaus.