Klassisk Tropisk Aroma

Saftig og himmelsk god Tropisk Aroma

For å lage saftig og kjempegid Tropisk Aroma trenger du følgende ingredienser:

Kakerøre

  • 100 g Smøremyk Rapskokos
  • 100 g kokosblomstsukker/rårørsukker
  • 1 øko egg
  • 100 g øko spelt, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 0,75 dl øko H-melk eller MYLK
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts kanel

Sjokoladekrem

  • 100 g Smøremyk Rapskokos
  • 75-100g tykk honning (eks. Kjartans bringebærhonning)
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss sterk kaffe (eks. espresso)
  • 1 klype havsalt

 

Slik gjør du

Kakerøre

  1. Forvarm ovnen til 150gC.
  2. Pisk sammen Smøremyk Rapskokos og kokosblomstsukker.
  3. Tilsett egget og pisk videre.
  4. Bland mel og bakepulver og tilsett dette og melka vekselsvis i røra.
  5. Pisk så inn kanel og salt.
  6. Kle en liten kakeform (ca.20cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jeg brukte hjerteform. Ha røra i formen og stek kaken midt i ovnen på 150gC i ca.50 minutter, til kaken er gjennomstekt (test med en kakepinne).
  7. Avkjøles i formen, mens du lager sjokoladekremen.

Sjokoladekrem

  1. Ha ingrediensene til kremen i en bolle og pisk til luftig krem.
  2. Ha kremen over i en kakesprøyte og pynt kaken eller smør kremen utover med kniv.
  3. Du kan også dele kaken i to å smøre litt krem inni om du vil, men da må du spare nok til toppen.
  4. Kaken blir aller best om den serveres kjølig etter noen timer eller overnatting i kjølelskapet.