Vegansk bechamelsaus med ovnsbakt gresskar spagetti

Vegan bechamelsaus og spagettig av gresskar
Vegan, glutenfri og næringsrik middag for store og små

Med vegansk bechamelsaus med ovnsbakt gresskar spagetti kan du erstatte vanlig spaghetti i dine favorittoppskrifter og få en glutenfri, lavkarbo, næringsrik og smaksrik variant. Retten ordner seg nesten selv, mens du kan fokusere på å lage en nydelig pastasaus.

Min plantebaserte bechamelsaus lager du i blender på 1-2-3, så er det bare å kose seg.

TIPS: retten serveres gjerne med litt ristet brød med Smøremyk Rapskokos, men også som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Vegansk bechamelsaus med ovnsbakt gresskar spagetti kan lett bli din nye favorittrett

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 3 små spaghettigresskar
  • ½ dl ekstra virgine olivenolje
  • havsalt og sort kvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180gC.
  2. Skjær gresskarene i to på langs, og fjern frøene med en isskje. Frøene tar du vare på, de skal du riste til garnityr. Pensle innsiden av gresskarene med olivenolje og krydre med havsalt og pepper. Legg gresskarene med kuttsiden ned på en bakepapirkledd stekeplate, og bak i ovnen på 180 g C i 35-45 min. De siste 20 minuttene skal du steke gresskarkjernene sammen med gresskarene (se under).
  3. Ta så ut gresskar og frø og la dette stå litt på stekeplaten mens du lager bechamelsausen. Bruk så en gaffel og skrap ut kjøttet, som da former seg litt som pastatråder. Ha kjøttet i ens kål, hell sausen over, dryss på gresskarkjerner og server.

Slik lager du sistede gresskarkjerner:

  1. Rens gresskarkjernene og skyll dem under kaldt vann. Gresskarkjernene koker du først i lettsaltet vann i 5 minutter. La dem tørke på tørkepapir. De må være helt tørre før du fortsetter, ellers vil de ikke bli sprø når du rister dem.
  2. Vend frøene i olivenolje og krydder (tacokrydder, timian, chilikrydder eller liknende) og rist dem i ovnen sammen med gresskarene i ca. 20 minutter til gylne.

Slik lager du vegansk Bechamelsaus i blender:

  • 70 g cashewnøtter
  • 0,5 dl ekstra virgine olivenolje
  • 1 dl MYLK havre eller MYLK havremandel
  • ½ ts røkt paprika
  • ½ ts havsalt
  • ¼ ts sort kvernet pepper
  • 3 fedd hvitløk
  • 1-2 ss næringsgjær
  • 1 ss sitronsaft
  • ristede gresskarkjerner
  1. Ha så alt av ingredienser til bechamelsausen i en blender og kjør på full hastighet i 1-2 minutter til jevn saus.